Op mod 25 liv kan reddes i Holbæk Kommune...

Er du uddannet førstehjælper eller har du virksomhed i Holbæk Kommune? Så brug lige 2 minutter på at læse nedenstående. I fællesskab kan vi redde op mod 25 liv!

hjerteassistance i holbæk

Om Hjerteassistance i Holbæk Kommune

Hjerteassistance har netop indledt samarbejde med Region Sjælland om udrulning af en ny og banebrydende førstehjælpsordning.

Ordningen tager sit udgangspunkt i, at 5.400 danskere årligt rammes af pludselig opstået hjertestop. For langt størstedelen af de personer, der rammes, er det ikke ”tid” endnu og desværre er det blot 16% der overlever.

Vi mener at have fundet løsningen på, hvordan vi bringer overlevelsesprocenten fra 16% op til 50%.

Helt konkret forventer vi i Holbæk Kommune at kunne redde 1 liv hver anden uge året rundt.

hjerteassistance i holbæk

Om ordningen

Tid er den helt afgørende faktor, hvis vi skal redde mennesker med akut hjertestop.

Det optimale er, at der stødes med hjertestarter inden for maksimalt 4 – 6 minutter efter personen er faldet om. Herefter formindskes overlevelseschancen, som en tommelfingerregel, med 10% for hvert minut der går.

Derfor handler det om, at kvalificeret hjælp er inden for rækkevidde og hurtigt fremme.

hjerteassistance i holbæk

Sådan redder vi sammen liv

Nedenfor er 5 væsentlige parametre beskrevet for, hvordan vi sammen kan øge overlevelsesprocenten fra de i dag 16% til 50% fremadrettet.

5 faktorer
udd førstehjælper

1   Uddannede førstehjælpere

Hjerteassistance består af et stort antal frivillige førstehjælpere, der står til rådighed og er klar til at rykke ud i tilfælde af hjertestop. Førstehjælperne – i denne ordning kaldet Hjerteassistenter - har alle en sundhedsfaglig eller beredskabsfaglig baggrund og uddannet i førstehjælp og hjerte-/lungeredning.

Brandmand
hjerteassistance i holbæk

2   Dækning i både by og land

Hjerteassistenterne indgår i et fintmasket netværk, der er baseret på beregninger, som bl.a. tager højde for både oplandets størrelse og antal indbyggere. Det sikrer, at både byområder og yderområder i en kommune er dækket godt ind. Med en målsætning om at redde op mod 25 liv pr år, viser vores beregninger, at der i Holbæk Kommune er behov for et netværk af 90 hjerteassistenter fordelt rundt i kommunen.

Mobil2

3   Direkte besked via alarm 112

Hjerteassistance har skabt et system, der giver alarmcentralen et samlet overblik over samtlige hjerteassistenter i et givent område.  I tilfælde af hjertestop sender alarmcentralen automatisk besked til Hjerteassistance-appen, som de tilknyttede hjerteassistenter har installeret på deres telefon. Med ét tryk på telefonen indikerer hjerteassistenten, at man er på vej, og et kort med ruteanvisning guider hjerteassistenten hurtigst muligt frem til den pågældende adresse.

Det er her vigtigt at understrege, at løsningen skal betragtes som et supplement til de eksisterende ambulance- og lægeberedskaber, der til enhver tid vil aktiveres.

app
bil

4   Mobile hjertestartere = hurtig hjælp

For at øge chancen for overlevelse skal hjerte-lungeredning med brug af hjertestarter iværksættes indenfor 4-6 minutter efter hjertet er stoppet med at slå. For hvert minut der går fra hjertet stopper med at slå, falder chancen for overlevelse med 10 procent.

Da tiden er altafgørende, er det livsvigtigt at hjerteassistenterne har alt udstyr klar, hvis behovet skulle opstå. Alle hjerteassistenter er derfor forsynet med hjertestarter i deres køretøjer.

fakta om hjertestop

5   Lokale erhvervsdrivende er en bærende kraft

De frivillige førstehjælpere har med deres baggrund og uddannelse de bedst tænkelige forudsætninger for at redde liv. Det rette udstyr er dog altafgørende og det er her, at erhvervslivet i Holbæk Kommune kommer ind i billedet.

Til hver Hjerteassistent er der behov for en hjertestarter og førstehjælpsudstyr. Prisen for at aktivere en Hjerteassistent er kr. 4.000 ekskl. moms pr år i en treårig periode.

Med en hjertestarter i bilen, kendskab til førstehjælp samt direkte besked ved hjertestop via 112, er der skabt grundlag for at Hjerteassistenterne kan nå frem og yde den bedst tænkelige hjælp på kortest mulig tid.

Sådan redder vi sammen liv!

Kontakt os gerne

Vi står meget gerne til rådighed, hvis du, som uddannet førstehjælper eller lokal virksomhed i Holbæk Kommune, ønsker at høre nærmere om Hjerteassistance i Holbæk.

Kontakt os for en uforpligtende snak på tlf. 93 54 70 00 eller info@hjerteassistance.dk.